Betaal nooit teveel voor uw vakantie of uitje!

Wat is vroegboekkorting?

De vroegboekkorting die wij u hier aanbieden zijn aanbiedingen welke gebaseerd zijn op het vroeg boeken van een vakantie. Als u uw vakantie 1 a 2 maanden van tevoren boekt is bijvoorbeeld geen vroegboeken, maar als u meer dan 4 maanden van tevoren boekt kunt u bij verschillende reisaanbieders al gigantisch profiteren van vroegboek acties, en het is zelfs zo dat als u nog eerder boekt de kortingen zo hoog oplopen dat zelfs de beste last minutes waar u altijd iedereen over hoort niet eens in de buurt komen van de lage prijzen die vroegboeken met zich meebrengt.

Daarom ook voor 2023 is het weer zeker aan te raden om vroeg te boeken. Iedereen wil namelijk op vakantie gaan, en iedereen wacht eigenlijk toch even af wat de regels rondom de zomer gaan worden. Dit zal helaas voorlopig nog echt onbekend zijn, omdat de Corona crisis zich niet laat managen. Daarom zijn de diverse reisorganisaties met extra garanties gekomen waardoor het toch heel aantrekkelijk word om nu al je vakantie te boeken. Je profiteert namelijk van kortingen oplopend tot wel 100,- per persoon, en als de vakantie niet door kan gaan door de Corona crisis kan je bij sommige reisorganisaties kosteloos annuleren. LET OP, lees deze voorwaarden goed door per reisorganisatie voordat je gaat boeken!!!!

Vroegboeken hoe vroeg?

Over het algemeen boeken de meeste mensen die gebruik maken van een vroegboekkorting in de eerste maanden van het nieuwe jaar voor de zomer. En in de maand september/oktober voor de lekkere wintersportvakantie. Dit zijn ook de periodes dat een vroegboek korting ook het meeste loont. Rond deze tijd zijn de accommodaties van de diverse reisaanbieders bekend en gaan ze meteen met scherpe kortingen de deur uit, en afhankelijk van hoe goed iets loopt willen ze soms nog wel eens extra kortingen erbovenop gooien. Welke reisaanbieder de meeste korting geeft? Dat is elk jaar weer afwachten. Mede door het Covid-19 gebeuren zijn de reisorganisaties veelal nog zoekende om u een goed aanbod te doen welke nagekomen kan worden. Binnen Europa was het afgelopen jaar uiteindelijk goed geregeld en de verwachting is dat de zomervakantie 2023 ook verre reizen beter aangeboden kunnen gaan worden.

Waar op te letten bij vroegboeken?

Als u uw vakantie vroeg gaat boeken is het wel raadzaam om meteen een annuleringsverzekering erbij af te sluiten. Dit omdat als u een half jaar van tevoren uw vakantie gaat boeken u natuurlijk geen idee heeft wat er in dat half jaar gaat gebeuren. Er zijn annuleringsverzekeringen in allerlei soorten en maten en ook in diverse prijsklassen. O.a. op de website van verzekering vergelijken kunt u zich laten adviseren in welke annuleringsverzekering het beste bij u past. Tevens vind u hier ook de reisverzekering vergelijker terug voor als u daadwerkelijk op vakantie gaat en bijvoorbeeld medische hulp buitenland en missende bagage kunt verzekeren.

Bij het gebruik maken van een vroegboek actie is het tevens raadzaam om op te letten wanneer u het geld voor uw vakantie moet overmaken. Over het algemeen vraagt de reisaanbieder om eerst een aanbetaling te doen en een aantal weken voordat daadwerkelijk de vakantie begint het resterende bedrag. Tevens zijn voor zover bij ons bekend alle reisaanbieders die wij u aanbieden aangesloten bij ANVR waardoor bij een eventueel faillissement uw reisbedrag verzekerd is.

Als laatste wat raadzaam is om uw vakantie periode goed op uw werk vast te leggen, niet dat u een vakantie boekt en later pas akkoord voor vrij moet krijgen, want een annuleringsverzekering dekt dit niet. Wel kunt u eventueel omboeken bij de reisaanbieder, maar dat verschilt per reisaanbieder en er zitten eventueel nog onkosten aan.

Vroegboekkorting vs Last minute

Waar in het verleden Last minutes de meest populaire manier was om goedkoop mee op vakantie te gaan merken we het laatste jaar dat de trend is geworden om juist vroeg te boeken. De kortingen zijn minstens net zo scherp en voor 2022 zagen we al dat vroegboekkortingen uiteindelijk veel voordeliger waren dan de last minutes die later aangeboden werden. Voor de vroegboekkortingen van 2023 is het nog te vroeg om te zeggen dat het weer hetzelfde zal zijn, maar de kans is bijzonder groot dat de vroegboekkortingen 2023 weer net zo scherp zullen zijn als in 2023 ook al het geval was en daardoor bent u voordeliger uit dan een last minute.

Vroegboekkorting
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart