Flixbus
De tijd dat de auto of de trein het intercitytransport domineerde, behoort al even tot de verleden tijd. Met de FlixBus reis je dan ook in een handomdraai van en naar de grote Europese steden. Het is een ideale methode voor een weekje weg, hoewel je het ook als extra voordelige vliegveldtransfer gebruiken kan. Hiernaast heeft de FlixBus recent de sprong over de grote plas gewaagd. Tijd voor een roadtrip met de FlixBus? Waarom niet! Hoe dan ook: ontdek nu hoe de FlixBus jouw reis helemaal compleet maken zal.
Naar FlixbusWe leggen eerst even uit wat de FlixBus nu net is en wat het kenmerkt. Hierna hebben we aandacht voor de vele bijzondere avonturen die je met de FlixBus ondernemen mag!
Wat is dat, een FlixBus?
FlixBus in een van de grootste Europese speler op de markt van intercitybussen. Het is een vrij recent bedrijf dat pas in 2011 te München werd opgericht. Toch kent het bedrijf FlixBus een immense groei en vervoert men jaarlijks enkele tientallen miljoenen enthousiaste passagiers. Intussen is het bedrijf succesvol actief in 28 landen, waaronder ook Nederland en België.
De FlixBus biedt een goedkoop alternatief om je te verplaatsen naar andere grote Europese steden. Naast zijn gunstige prijzen focust het bedrijf ook op de aanwezigheid van gratis Wi-Fi en zet het nadrukkelijk in op duurzaamheid en veiligheid. Hierover lees je hieronder meer.
In totaal zijn meer dan 2.000 Europese steden aangesloten op het netwerk van FlixBus. Die steden kan je, al dan niet met een overstap, in een korte tijd vanuit Nederland bereiken en dit aan wel heel voordelige tarieven.
Duurzaam op reis met de FlixBus
De FlixBus is door zijn grote capaciteit hoe dan ook een duurzame keuze. Door samen te reizen verklein je immers de druk op het milieu. Toch doen ze bij FlixBus steeds dat tikkeltje extra. Dit doen ze aan de hand van een samenwerking met ClimatePartner. Ook zelf kan je het nodige doen om jouw reis klimaatneutraal te maken. Door een extra donatie van 1 tot 3% van de ticketprijs tijdens het bestelproces, maak je jouw reis 100% klimaatneutraal. Dit bedrag wordt vervolgens geïnvesteerd in gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten. Zo droeg FlixBus bijvoorbeeld al bij aan energie-efficiënte ovens in Rwanda en windenergieprojecten te Aruba. Want alle beetjes helpen, niet waar?
Niet alleen duurzaam, maar ook veilig op reis met de FlixBus
Op de weg is de bus nog steeds het veiligste vervoersmiddel. Ook bij FlixBus doen ze er alles om aan om jou veilig op jouw bestemming te brengen. De typische groene bussen van FlixBus voldoen dan ook aan de striktste veiligheidsnormen en al hun chauffeurs werden getraind op basis van de nieuwste methoden.
Alle bussen van FlixBus zijn hierbij uitgerust met hoogtechnologische snufjes om de veiligheid te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan markeringslichten, het Electronic Stability Program (ESP), het Adaptive Frontlight System (AFS), de noodstopbekrachtiging, het Lane Departure Warning System (LDW) en een antiblokkeersysteem (ABS). Ook het TÜV-certificaat moet de veiligheid extra kracht bijzetten. De chauffeurs genoten overigens allemaal een uitbundige veiligheidstraining. Hierdoor kunnen ze bij een probleem razendsnel én veilig anticiperen.
Ook FlixBus doet hierbij het nodige om de chauffeurs op hun plichten te wijzen. Zo werden alle bussen voorzien van GPS-tracking waarbij de rij- en rusttijden voortdurend opgevolgd worden. Meer nog: nachtbussen hebben meteen een dubbele bezetting gekregen. Het nadeel van die verregaande veiligheidsmaatregelen? De reistijd kan soms even oplopen. Maar veiligheid primeert nu eenmaal, daar ben jij het toch ook mee eens? Extra voordeel: zo kunnen rokers tijdens een van de geplande pauzes ook even genieten van een sigaretje. Niet-rokers kunnen dan weer de benen strekken. En op die manier is iedereen tevreden.
Vergeet tot slot ook niet zelf bij te dragen aan de veiligheid tijdens de busreis. Zo zijn de FlixBussen allemaal voorzien van een gordel, maar moet je ‘m natuurlijk zelf nog dragen. En vergeet uiteraard de kids ook niet goed vast te klikken! Een kinderzitje moet je overigens wel zelf meenemen. Zij zijn standaard niet voorzien in de FlixBus.
De belachelijk lage prijzen van de FlixBus
De prijzen van FlixBus zijn onklopbaar. Met maar liefst 300.000 verbindingen door geheel Europa, reis je al voor minder dan vijf euro. Hierdoor is de FlixBus gemiddeld 60 tot 80% goedkoper dan een treinreis. Natuurlijk is een en ander wel afhankelijk van de af te leggen afstand. Een enkele reis Amsterdam-Rotterdam zal je inderdaad slechts 4,99 euro kosten. Ook voor de NS is die prijs niet te kloppen, integendeel. Voor een reis naar Londen loopt de kostprijs van een FlixBus op tot 23,99 euro. Nog steeds een peulenschil in vergelijking met de prijs van de trein of de ferry, want ook de overzetkost wordt gewoon gedeeld.
Er zijn echter nog een aantal andere redenen waarom de prijzen van FlixBus zo onklopbaar zijn. Zo genieten kinderen van een korting (vergeet wel niet zelf even een kinderzitje te regelen) en mag de begeleider van een passagier met een beperking gewoon gratis reizen. Voor groepen vanaf tien personen krijg je er dan weer gratis ondersteuning bovenop en ook het meenemen van standaardbagage is in de prijs begrepen. Jouw reis annuleren of omboeken? Voor een kleine prijs is ook dit geen probleem. Duurzaam, veilig en voordelig: dat is FlixBus!
Het FlixBus-netwerk in Nederland
In Nederland telt FlixBus maar liefst 31 stop- en vertrekplaatsen, gaande van Amsterdam tot Wieringerwerf. FlixBus kan hierbij gebruikt worden binnen de eigen landsgrenzen, maar deze vertrekplaatsen bieden ook toegang tot internationale reizen.
Een groot deel van de beschikbare lijnen bieden een Duitse verbinding aan. Hierbij zijn het voornamelijk steden zoals Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Maastricht die als stop- of vertrekplaats fungeren. Hiernaast zijn ook de steden Drachten, Groningen en Nijmegen met het Duitse netwerk verbonden. Hierbij kan je vanuit Nederland alle grote Duitse steden bezoeken. Binnen Duitsland is het netwerk overigens gigantisch, waardoor FlixBus hier als een echte lokale intercitybus dienst doet.
Andere populaire verbindingen vanuit Nederland vinden we bij de lijn Amsterdam-Praag, Eindhoven-Londen, Amsterdam-Rotterdam-Londen, Amsterdam(-Utrecht-Breda)-Parijs, Den Haag – Rotterdam – Parijs, Groningen-Leuven, Amsterdam Sloterdijk – Milaan, Amsterdam – Eindhoven – Zürich en Rotterdam – Den Haag – Amsterdam – Kopenhagen. Zonder overstap reis je vanuit de grote Nederlandse steden dus naar landen als België, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Zwitserland, Groot-Brittannië, Denemarken en Italië.
Het FlixBus-netwerk in België
Sinds 2015 biedt FlixBus ook grensoverschrijdende lijnen aan vanuit België. In België beschikt men over 19 vertrek- en stopplaatsen. Uiteraard gaat het om de stopplaatsen in Brussel (Brussel Centrum en Brussels Airport) en de grote Vlaamse steden zoals Antwerpen, Leuven, Gent en Kortrijk. Ook de kustregio is met De Panne (bekend van het attractiepark Plopsaland) en Oostende goed vertegenwoordigd. Tot slot zijn ook de grote steden in Wallonië (Luik, Mons, Charleroi, Namen) en in natuurlijke regio’s zoals Aarlen en Bastenaken met de FlixBus bereikbaar.
Vanuit België kan je onder andere reizen naar Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk en Luxemburg.
Wat mag je verwachten van de FlixBus?
Een FlixBus werd speciaal ontworpen voor lange afstanden. Comfort en service staan op de FlixBus dan ook centraal. Zo krijg je steeds een zitplaatsgarantie en zijn alle plaatsen voorzien van extra veel beenruimte. Dit is een heuse verademing ten opzichte van het vliegverkeer. Zo kan je nu ook jouw langere vrienden meenemen. Ideaal om op tijdens een hip festival op hun schouders uit te kijken over de festivalweide!
Reken ook op snacks & drinks (tegen betaling), stopcontacten en de gratis aanwezigheid van Wi-Fi aan LTE-snelheid. Zo ben je voortdurend online en hoeven jouw online vrienden niks van jouw avontuur te missen!
Iedere FlixBus is bovendien voorzien van een toilet en voldoende ruimte voor het opbergen van jouw bagage. Wil je tot slot ook een fiets meenemen? Een groot aantal FlixBussen zijn voorzien van een fietsendrager. Geen zorgen: de chauffeur helpt je tijdens het inladen.
Kerstmarkten bezoeken met de FlixBus
Naar jaarlijkse gewoonte zet FlixBus zich in om de grote Europese kerstmarkten toegankelijk te maken. In totaal zijn er maar liefst 48 kerstmarkten aangesloten op het netwerk van FlixBus. Het gaat hierbij uiteraard om de bekende Duitse kerstmarkten, maar je kan eveneens van de kerstperiode genieten in steden zoals Boedapest, Kopenhagen of Krakau. Wat ons betreft is de kerstmarkt te Münster een absolute aanrader. Hier wachten vijf verschillende kerstmarkten jou op, net zoals driehonderd verschillende kraampjes die ook stuk voor stuk iets volledig anders brengen.
Op wintervakantie met FlixBus
Bij het netwerk van FlixBus zijn ook diverse skibestemmingen aangesloten. Hiervoor heeft FlixBus overeenkomsten met verschillende resorts om de transfer zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. Ook de FlixBus zelf werd uiteraard aangepast aan het koude weer en garandeert jou een 100% veilige aankomst. In de bus zelf geniet je van een gegarandeerde (warme) zitplaats en het gratis gebruik van Wi-Fi. Jouw ski’s kan je gewoon als bijzondere bagage meenemen. Wel moet je dan een toeslag betalen van negen euro per rit.
Krijg je uiteindelijk niet genoeg van de heuse skibelevenis? Ook daar houden ze bij FlixBus rekening mee. Voor een lage toeslag is het immers mogelijk om tot vijftien minuten voor vertrek jouw ticket om te boeken. Daar kan de luchtvaartsector nog wat van leren!
Een pretpark bezoeken met FlixBus
Hoewel de vele bestemmingen maar liefst 63 attractieparken binnen handbereik brengen, moet je bij de meeste ervan wel nog op zoek gaan naar een taxi. Voor de zes mooiste attractieparken van Europa maakt FlixBus echter een uitzondering. Bij deze attractieparken heeft FlixBus de zogenoemde last mile challenge zelf overwonnen of zetten ze jou gewoon af op de plaats waar je een bus of trein naar het attractiepark neemt. Het gaat hierbij om Disneyland (Parijs, Frankrijk), Heide Park (Soltau, Duitsland), Europa Park (Rust, Duitsland), Gardaland (Verona, Italië), Tivoli Gardens (Kopenhagen, Denemarken) en Hansa Park (Sierksdorf, Duitsland).
Met de fiets op de FlixBus
Schijnt de zon en voel je het al kriebelen? Dan is het tijd om de fiets uit de garage te halen! Natuurlijk ken je jouw regio al op jouw duimpje. Maar wist je dat je met de FlixBus ook eenvoudig elders kan gaan fietsen? De FlixBus is immers fietsvriendelijk ontworpen. De meeste bussen zijn dan ook voorzien van een fietsdrager waarmee je tot vijf fietsen mee kan nemen. Wel rekent men een toeslag aan van negen euro per fiets per reis en moet je bij het boeken al het aantal fietsen dat je mee wilt nemen aangeven.
Heeft jouw FlixBus tot jouw spijt geen fietsdrager? Dan kan je jouw fiets ook als bijzondere bagage inchecken. Je moet de busreis dan zonder fiets boeken en 48 uur voor het vertrek contact opnemen met de klantenservice. De fiets moet dan wel gedeeltelijk gedemonteerd worden en in een fietsdraagtas passen. Ook hier moet je negen euro per fiets per reis betalen. Er is overigens ook een beperking van één stuk bijzondere bagage per reiziger van toepassing.
Wil je graag weten welke fietslocaties je zoal kan ontdekken? Wat ons betreft zijn er drie die eruit springen. In de eerste plaats is er de Elberadweg. Bij deze fietsroute volg je de rivier de Elbe. De fietsroute kan je inzetten vanaf Magdeburg, Hamburg of Dresden. Een gelijkaardige route volg je langs de Eems. Deze fietsroute brengt je helemaal tot aan de Noordzee, waarbij je de rivier vanaf de bron volgt. Tot slot is er dan ook weer de kortere RuhrtalRadwegwaarbij je de rivier de Ruhr affietst. Niet voor niets werd deze fietsroute nog door het Duitse ADFC met vier sterren aangeraden! Starten doe je in dit laatste geval in steden zoals Dortmund of Winterberg.
Vier feest met de FlixBus!
Tijdens carnaval gaan we helemaal uit de bol en drinken we al eens een glaasje. De lange tocht naar huis maken we dan ook maar beter niet zelf. De FlixBus biedt hier een ideaal alternatief. De FlixBus is verbonden met vijftien carnavalssteden, gaande van Tilburg tot internationale carnavalssteden als Barcelona, Bazel, Venetië en Viareggio. Uiteraard legt FlixBus tijdens de carnavalsperiode extra bussen in om de vele reizigers allemaal veilig thuis te krijgen.
Wat voor carnaval geldt, geldt uiteraard ook voor festivals. FlixBus legt handige verbindingen aan met diverse festivals in Europa. Jouw tentje en andere essentials berg je gewoon op in de koffer, terwijl je in de FlixBus het feestje met jouw vrienden al in kan zetten. Met de trein naar het festival is immers zo passé!
Met de FlixBus krijg je extra budget voor des te meer winkelpret
Klaar voor een weekendje shoppen maar wil je al jouw shoppingbags nadien niet trein op, trein af sleuren? Begrijpelijk! Met de FlixBus krijg je niet alleen extra veel opbergruimte voor al jouw shoppingtassen, bovendien bezoek je tegen een zacht prijsje ook de beste shoppingwalhalla’s van geheel Europa. Op die manier houd je extra veel budget over voor het betere shoppingwerk.
Shoppingsteden die je met de FlixBus kan bereiken, zijn onder andere Parijs, Kopenhagen, Berlijn, Wenen en Stockholm. Natuurlijk is shoppen in Antwerpen, Amsterdam of München minstens even leuk!
Naar de (lucht)haven met de FlixBus
Rond de luchthaven vinden we vaak overvolle parkings terug. Parkings waar auto’s aan woekertarieven hun reizigers opwachten. Een zonde, want jouw reis is al zo duur… Toch is een treinreis lang niet altijd goedkoper en moet je dan wel voortdurend met jouw bagage sleuren. Hier belooft FlixBus een alternatief te zijn. Niet alleen omwille van de handige bagageruimte, ook omdat FlixBus aan diverse grote Europese luchthavens een halte heeft.
Het gaat onder andere om de luchthaven van Barcelona (Spanje), Basel (EuroAirport, Zwitserland), de luchthaven te Bergamo-Orio al Serio (Italië), Brussels Airport (België), de luchthaven te Faro (Portugal), het vliegveld van Genève (Zwitserland), de Girona-Costa Brava luchthaven (Spanje), de Krakau-Balice luchthaven (Polen), de Københavns Lufthavne Kastrup (Denemarken) en nog tientallen andere Europese luchthavens.
Toch focust FlixBus lang niet alleen op luchthavens. Al haar stop- en vertrekplaatsen zijn vaak te situeren op strategische knooppunten in de buurt van bus- of treinstations. Hiernaast zijn er talloze aansluitingen met grote Europese havens, waardoor je meteen op jouw cruise stappen kan. Het gaat hierbij om de havens van Rotterdam, Amsterdam, Gent, Rostock, Brugge-Zeebrugge, Antwerpen en Oostende. Hier maak je gebruik van veerdiensten die jou naar Groot-Brittannië, Scandinavië, Schotland of Bilbao (Spanje) brengen.
Heb je al een lange reis achter de boeg? Leun dan achterover en laat je uitstekend verzorgen. Op de FlixBus kan je immers ook snacks en drankjes kopen bij de chauffeur.
Met de nachtbus doorheen Europa reizen
’s Nachts reizen heeft een aantal belangrijke voordelen te bieden. Er is immers minder verkeer op de weg en bovendien kan je wel heel rustig indommelen, waardoor je des te sneller op jouw locatie bent. Nachtbusritten zijn bovendien minder druk bezet, waardoor je jouw FlixBus-ticket gewoon bij de chauffeur kan kopen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er nog plaatsen vrij zijn. Boek je toch liever wat vroeger? Dan is dat een extra goed idee, want zo geniet je van een extra voordelige vroegboekkorting.
Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks nachtbussen. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Rotterdam vertrekt er bijvoorbeeld een nachtbus naar Parijs. Echter kan je ook met de nachtbus naar Berlijn vanaf steden als Amsterdam, Groningen en Nijmegen. Ook andere Duitse steden zoals Hamburg (vanaf Groningen), Bremen (vanaf Groningen) en München (vanaf Nijmegen) zijn heel populaire bestemmingen voor de Nederlandse nachtbussen van FlixBus.
De Verenigde Staten ontdekken met de FlixBus
Sinds 2018 rijdt de FlixBus ook over de Amerikaanse wegen. Natuurlijk is zo’n FlixBus geen duikboot en brengt hij jou niet van Amsterdam naar Nieuw-Amst…, euh New-York. Voor wie op vakantie gaat naar de Verenigde Staten is het wel een ideale manier om met de vertrouwde FlixBus de verschillende grote steden te verkennen. De FlixBus telt in de Verenigde Staten maar liefst 19 bestemmingen, gaande van Las Vegas en Los Angeles tot Palm Springs, Santa Monica en Ontario. De bussen die in de Verenigde Staten rondrijden voldoen aan dezelfde technische en duurzame vereisten als de Europese bussen en bovendien zijn de prijzen er even goedkoop! Via de app bestel je jouw tickets gewoon vooraf met jouw geliefde euro’s als betaalmiddel. Dat is extra fijn!
Bagage meenemen op de FlixBus
Eerder hebben we al verschillende malen aangehaald dat je ook bijzondere bagage kan meenemen op de FlixBus. Maar hoe ziet het bagagebeleid van FlixBus er juist uit en kan je ook gratis bagage meenemen?
Weet in de eerste plaats dat FlixBus een voordelig bagagebeleid kent. Zo kan je gratis één stuk handbagage en één stuk ruimbagage meenemen. Hiervoor hoef je dus niet extra te betalen. Wel moet jouw bagage aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag het stuk handbagage maximaal 7 kilogram wegen, terwijl het stuk ruimbagage maximaal 20 kilogram mag wegen. Uiteraard stelt men om praktische redenen ook een aantal voorwaarden aan de afmetingen van jouw bagage. Hoewel het ongetwijfeld minder zal wegen dan 20 kilogram, mag je jouw twee meter hoge bekertoren dus niet zomaar van de festivalweide meenemen. Tenzij je het uiteraard als bijzondere bagage aanmeldt.
Er bestaan immers nog heel wat andere opties om bagage, tegen bijbetaling, mee te nemen op de FlixBus. Een extra bagagestuk kan je bijvoorbeeld al voor twee euro tijdens het boekingsproces toevoegen. Ook bijzondere bagage, zoals jouw bekertoren, kan je tegen een bijbetaling van negen euro per rit meenemen. Echter stelt men ook hier een aantal vereisten op vlak van gewicht en afmetingen. Zorg er dus voor dat de omvang van jouw bijzondere bagage niet ruimer is dan 240 cm of niet meer weegt dan 30 kg. Vergeet het ook niet vooraf even aan te melden bij de klantenservice.
Voor fietsen (negen euro, op voorwaarde van beschikbaarheid van een fietsendrager), rolstoelen (gratis bij aanmelding ten laatste 36 uur voor vertrek en enkel indien ze opvouwbaar en niet elektrisch zijn), kinderwagens (gratis bij aanmelding ten laatste 48 uur voor vertrek), huisdieren (principieel niet toegelaten, mits uitzondering voor hulphonden die gratis mogen reizen maar minimaal 36 uur voor vertrek moeten worden geregistreerd) en muziekinstrumenten gelden dan weer andere voorwaarden.
FlixBus reviews en ervaringen
Ongeveer 35 miljoen passagiers hebben al laten weten tevreden te zijn over de hoge kwaliteit die door FlixBus wordt aangeboden. 97% van de passagiers die de enquête invulden, lieten dan ook weten tevreden tot heel tevreden te zijn. En die andere 3%? Aan hun opmerkingen geeft FlixBus steeds gehoor. Op die manier weet het keer op keer de reiservaring te verbeteren.
De reviews en ervaringen leren ons bovendien op welke vlakken FlixBus volgens de reizigers goed scoort. Het gaat in de eerste plaats om de stiptheid van de bussen. Dit is ook logisch: eventuele marges worden steeds ingecalculeerd en door de voortdurende GPS-tracking en de jarenlange ervaring kan men de reistijden veel beter inschatten. Op die manier ben je steeds zeker van jouw tijdige aankomst.
Hiernaast zou de persoonlijke service van de chauffeur ook als een absoluut pluspunt aangegeven worden. Tot slot heeft men het onder andere over het hoog reiscomfort en de aangename prijzen. Ook die pluspunten hoeven eigenlijk niemand te verbazen.
Maak handig gebruik van de FlixBus app!
Helemaal overtuigd van de kracht van FlixBus? Download en installeer dan de FlixBus-app in de App Store of bij Google Play. Via de app kan je immers nog sneller reizen boeken en heb je geen gedoe meer met papieren tickets. Het volstaat om jouw ticket even digitaal te laten zien. Ook blijf je altijd geïnformeerd, kan je eenvoudig contact op nemen met de klantendienst en navigeer je eenvoudig naar de bushalte. Het grootste voordeel van de FlixBus-app situeren we echter misschien nog wel op het financieel niveau. Zo geniet je via de FlixBus-app van exclusieve vouchers en kortingen en moet je bij bestellingen via de app helemaal geen boekingskosten betalen. Extra leuk, handig en voordelig!
Of geef gewoon een FlixBus-vakantie cadeau!
Heb jij een stel reislustige en jarige vrienden? Wil je hen een reis met de FlixBus cadeau doen? Dan kan je natuurlijk tickets voor hen bestellen. Nog leuker is het dan weer als je hen een tegoedbon voor een intercitybus cadeau doet. Die tegoedbonnen zijn verkrijgbaar met een waarde van tien, twintig en vijftig euro. Je bestelt ze gewoon in de FlixBus fanshop en ze worden vervolgens digitaal aangeleverd.
Wil je tot slot zelf een gratis FlixBus cadeaubon winnen? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief of volg hen op Facebook. Zo blijf je voortdurend op de hoogte van acties en wedstrijden en hoef je helemaal niks te missen!
Naar Flixbus