Betaal nooit teveel voor uw vakantie of uitje!

Vroegboekkorting Eurodisney

Ieder kind, en misschien zelfs sommige volwassenen, dromen er wel eens van: een trip naar Disneyland Parijs. Dit park vol met figuren die iedereen van TV kent zit vol prachtige dingen en leuke attracties voor jong en oud. Maar wat komt er nu bij kijken bij zo’n tripje naar dit geweldige park?

Disneyland: de kosten

Je hebt besloten met je gezin drie dagen lang naar Disneyland te gaan. Jullie willen graag een fijne accommodatie en er een echte vakantie van maken. Je hebt twee kinderen, de oudste is 11, de jongste is 8. Wat komt er dan bij kijken als we het over de kosten hebben? Je zult waarschijnlijk weten dat Disneyland geen goedkope optie is om als gezin heen te gaan, maar Disneyland is wel iets wat je zo duur (en zo goedkoop) kunt maken als je zelf wilt. Onthoud wel dat een trip naar Eurodisney niet alleen een toegangsticket voor het park is, maar dat je ook nog rekening moet houden met het verblijf en vervoer.

Accommodatie

Verblijven in het Disneyland Hotel
Wat kost het nu ongeveer om drie dagen toegang te hebben tot het park en twee nachten te verblijven in het Disneyland Hotel? Nou, dat is al snel een bedrag tussen de €1500,00 en €1600,00. Dit is wel gebaseerd op een aanbieding (die loopt tot 25 april 2023): als je dit verblijf nu zou boeken, zou je een gratis ontbijt, 3-gangendiner of buffet erbij krijgen per nacht dat je er verblijft. Ook is het natuurlijk een verblijf in het meest luxe hotel wat Disneyland Parijs te bieden heeft met vele voorzieningen (roomservice, spa, zwembad, fitnessruimte). Wil je iets waar deze voorzieningen niet zozeer bijzitten? Dan zal de prijs hoogstwaarschijnlijk al een heel stuk zakken.

Verblijven op de Davy Crockett Ranch
Deze kosten zijn weer gebaseerd op dezelfde aanbieding als bij het verblijf in het Disneyland Hotel. Echter merk je al meteen aan de prijs dat het een stukje minder luxe is. De prijs voor hetzelfde aantal dagen en nachten is namelijk rond de €900,00. Natuurlijk heeft het verblijf op deze ranch zijn voor- en nadelen. Voordelen kunnen zijn dat je een eigen blokhut hebt inclusief keuken en dat je lekker in de natuur bent. Je kunt dus ook buitenactiviteiten doen of bijvoorbeeld een lekker potje badmintonnen. Nadelen zijn echter dat het 15 minuten rijden is naar het park zelf, die je met de auto dient te rijden. Er rijdt namelijk geen pendelbus richting het park.

Verblijven in een non-Disney park/-hotel
Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in een vakantieparkje of een hotel in de buurt van het park. Als voorbeeld heb ik even het nieuwe Centerparcs-park Villages Nature Paris genomen. Dit park bevindt zich op slecht zes kilometer afstand van Disneyland. Een verblijf kost hier rond de €800,00. Dit is overigens wel exclusief toegang tot het park. De voordelen van een verblijf hier is dat je wel een hele bungalow voor jezelf hebt en gebruik kunt maken van alle faciliteiten die dit park te bieden heeft. Ook zou je een dagje Parijs kunnen plannen, maar dat ligt er natuurlijk aan of je dit graag wilt of niet.

Vervoer naar EuroDisney

Je hebt verschillende opties om naar het park te komen. Maar welke optie is nu eigenlijk het goedkoopste?

Met de auto
Als je ervoor kiest om met de auto naar Eurodisney te gaan, heb je wel de meeste vrijheid om het zo maar even te zeggen. Je bent namelijk niet gebonden aan bepaalde vertrektijden en kunt onderweg stoppen wanneer je wilt.

Amsterdam – Disneyland Parijs: 542 kilometer. Als je fatsoenlijkt door kunt rijden en geen files tegen komt, duurt de reis ongeveer 5 uur en 3 kwartier.
Jullie hebben een Toyota Prius (hybride, rijdt deels elektrisch, deels op benzine) die gemiddeld 1 op 18 rijdt.
Om deze afstand af te leggen, zouden jullie minimaal 30 liter aan benzine moeten verbruiken. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, tanken jullie de hele tank vol (45L)
De gemiddelde prijs voor benzine ligt rond de €1,70 per liter > 45×1,7=€76,50.
Op de weg komen jullie tolwegen tegen die ongeveer €20,00 kosten.
De totale kosten liggen dus rond de €100,00.

Met het vliegtuig
Vanaf Schiphol ben je in een korte tijd al in Parijs. Je moet echter wel nagaan dat het inchecken ook nog tijd in beslag neemt en dat je vanaf Charles de Gaulle nog naar het park moet komen wat taxi- of buskosten met zich meebrengt.
Duur vlucht: 1 uur en 15 minuten
Kosten per persoon: +/- €100
Vervoerskosten CDG > Eurodisney: +/- €50,00.
Totale kosten: +/- €450,00

De trein
Je zou ook met de Thalys kunnen gaan. Deze kosten liggen echter wel hoog en als je de kosten voor het vervoer van het station naar het park nog mee gaat tellen, dan ben je zo een paar honderden Euro’s kwijt.

Vroegboekkorting Eurodisney 2023

Als je ervoor kiest om in een Disneyhotel/-park te verblijven, kun je gebruik maken van vroegboekkorting. Als je nu, april 2023, een verblijf zou boeken tussen november 2021 en september 2023, kun je gebruik maken van hoge kortingen.

2 nachten: 25% korting op verblijf en toegangstickets
3/4 nachten: prijs van 2 nachten
4/5 nachten: prijs van 3 nachten
5/6 nachten: prijs van 4 nachten

Als je er vroeg bij bent, kun je dus al profiteren van hoge kortingen! Dat is altijd mooi meegenomen, toch?!

Disneyland Parijs oftwel Eurodisney hoeft dus niet heel duur te zijn. Het ligt er voornamelijk aan wanneer je boekt en wanneer je wilt gaan. Maar uiteindelijk draait het niet alleen om de kosten. Het draait om het plezier, en dat is sowieso een gegarandeerd iets als je naar Disneyland gaat! Geniet van al die leuke attracties en mooie shows en dan zal de blijheid van je gezin je rijk laten voelen! En maak natuurlijk gebruik van de vroegboekkorting Eurodisney 2023 en vroegboekkorting Disneyland Parijs 2023 als deze beschikbaar zijn.

Vroegboekkorting
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart