Betaal nooit teveel voor uw vakantie of uitje!

Vakantie met kinderen

Hoewel het crisis lijkt te zijn, zijn er nog steeds veel Nederlanders die er op uit trekken. Even rustig bijkomen van alle stress van het werk. Sommige vakanties zijn ontzettend ontspannend, terwijl andere vakanties juist behoorlijk actief zijn. Uiteraard kan er zelf worden gekozen wat voor soort vakantie je zelf wilt. In Nederland zijn er ook ontzettend veel gezinnen die regelmatig op vakantie gaan. Het kan echter zijn dat ze niet weten waarheen, omdat het niet alleen voor hunzelf goed geregeld moet zijn, maar ook voor de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan animatie bij het hotel of andere activiteiten zodat het voor zowel de ouders als kinderen een onvergetelijke vakantie zal worden.

Vakantie met een baby

Uiteraard is het belangrijk hoe oud het kind is, omdat sommige activiteiten nog niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld baby’s. Gelukkig is het op vakantie gaan met baby’s lekker gemakkelijk. Een baby doet nog niet mee aan activiteiten maar kan daarentegen wel met veel dingen mee. Uiteraard zijn er wel een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Als eerste moet je goed letten op de zon. Uiteraard geldt dit voor kinderen van alle leeftijden, maar vooral voor baby’s. Zij kunnen niet zelf aangeven dat het te warm is terwijl wat oudere kinderen dit al wel kunnen. Denk eraan dat een baby erg gevoelig is voor de hitte en hij/zij er veel slechter tegen kan dan een volwassen persoon. Om de baby zo goed mogelijk te beschermen, is het aangeraden om een petje te kopen. Verder moet de baby goed worden ingesmeerd en moet hij/zij niet te lang in de zon blijven zitten.

Ook zal de verblijfplaats een beetje gericht moeten zijn op een baby. Denk daarbij aan een speciale stoel waar ze aan kunnen zitten tijdens het eten of bijvoorbeeld een wieg. Gelukkig zijn er veel reisorganisaties waarbij je aan kunt klikken dat je met een baby reist. Zo krijg je alleen accommodaties te zien die kindvriendelijk zijn ingericht. Ten slotte weet je nooit wat je gaat aantreffen qua voeding. De babyvoeding kan in een ander land anders zijn dan de baby gewend is. Neem dus voor de zekerheid een voorraadje babyvoeding mee. Het zou zonde zijn als de baby ziek wordt omdat hij/zij de voeding niet gewend is. Al met al is er dus nog redelijk veel om op te letten voor je op vakantie kunt met een baby.

Vakantie met peuters

Het grootste voordeel van het reizen met een peuter die nog niet naar school moet, is dat je niet op vakantie hoeft in de schoolvakanties. Een peuter moet in Nederland vanaf zijn vierde jaar naar school. Vanaf dat moment zit je dus vast aan de vakanties die hij/zij heeft. Je kunt het kind niet zomaar meenemen wanneer je wil. Een vakantie tijdens de schoolvakanties zijn vele malen duurder dan buiten deze vakanties. Daarbij komt dat veel peuters ook nog eens ontzettend leergierig zijn en dus graag mee willen naar een museum of een andere bezienswaardigheid. Een kind dat ouder is, zal misschien wel klagen over dat hij/zij het saai vindt en iets anders wil doen, terwijl een peuter hier waarschijnlijk nog niet over zal zeuren. Geniet er nog van zo lang het duurt dus!

Een peuter kan nog niet inschatten wanneer iets gevaarlijk is en wanneer niet. Let dus goed op wanneer je samen op vakantie bent. In de nieuwe omgeving kan de peuter van alles uit willen proberen, terwijl sommige dingen geen goed plan zijn. Ten slotte kun je de reis met de peuter gezellig samen voorbereiden. Je kunt samen kijken naar plaatjes van bestemmingen en de peuter op deze manier mee laten beslissen. Op deze manier heeft iedereen een rol gehad in het kiezen van de vakantiebestemming. Het reizen is mogelijk op verschillende manieren. De auto kan saai zijn, maar is een goede optie. Verder is er nog de mogelijkheid om met het vliegtuig of de trein te gaan, afhankelijk van hoe ver de bestemming is.

Vakantie met kinderen

Een kind leert al meer het gevaar zien van dingen en je zult dus iets minder streng op hoeven te letten dan wanneer je reist met een peuter. Daarentegen kunnen kinderen wat lastiger zijn. De grootste valkuil is dat er gekozen wordt voor een vakantie waar weinig te doen is. Kinderen vervelen zich ontzettend snel en met een chagrijnig kind op vakantie zijn is geen pretje. Kies dus in ieder geval voor iets waarvan je weet dat er genoeg te doen is. Denk aan een zwembad, de zee maar ook andere activiteiten zoals minigolf of leuke winkeltjes bezoeken. Bij veel hotels zit overigens ook een animatieprogramma. Dit staat altijd van tevoren aangegeven. Hierbij worden onder andere spelletjes gedaan en op deze manier heb je ook nog wat vrije tijd zonder het kind. Bovendien krijgt het kind de kans om vriendjes te maken.
Gelukkig zijn de meeste kinderen erg flexibel en kan er dus gekozen worden voor verschillende soorten reizen. Denk aan een rondreis door de Verenigde Staten of ook wintersport is erg in trek.

Vakantie met tieners

De laatste groep zijn de tieners. Zij zijn overigens ook de meest lastige groep. Veel tieners zijn opstandig tegen hun ouders en willen bij veel dingen niet mee. Zij blijven dan liever alleen in de accommodatie of willen iets anders doen. De ruzies kunnen worden voorkomen door afspraken te maken van tevoren en door iets te boeken waarbij voor zowel de ouders als de tiener genoeg te doen is. Tieners willen niet hele dagen bij het huisje blijven, maar ze willen juist actie. Zo kun je onder andere kiezen voor een dagje survivallen of het maken van een lange wandeling door de mooie bossen of bergen bijvoorbeeld. Afhankelijk van de leeftijd van de tiener, kan er ook worden gekeken naar de uitgaansgelegenheden. Zo kunnen ze zich in de avond lekker even uitleven terwijl jij kunt genieten van de rust. Je tiener tegemoet komen is de beste tip om ervoor te zorgen dat het een leuke vakantie zal worden. Wees niet te streng, want ook zij willen zich uit kunnen leven.

Luxe vakantie met kinderen

Er is veel keus op het gebied van accommodaties. Sommige mensen willen verblijven in een luxe hotel, terwijl anderen juist willen kamperen zonder teveel luxe. Een aanrader voor een luxe vakantie met kinderen, is om te kiezen voor een vakantiehuis of misschien zelfs een vakantievilla. Bij deze huizen zitten vaak zwembaden en ze zijn groot genoeg om optimaal te genieten van de extra ruimte die je misschien thuis niet hebt. Ook zitten er in grote vakantiehuizen nog wat extra dingen toegevoegd. Denk daarbij aan een heerlijke sauna om te ontspannen, of een pooltafel om nog een lekker potje te poolen met de kinderen. Ook een jacuzzi is soms aanwezig. Het is dus zeker mogelijk om te kiezen voor een luxe vakantie terwijl je kinderen hebt. Ook kinderen kunnen genieten van luxe en zullen zeker blij worden van een zwembad bij hun huis. Een tip om op vakantie te kunnen in een luxe huis: ga buiten de vakanties. Dit is niet altijd mogelijk met kinderen die naar school gaan, maar wanneer het kan, is het zeker een aanrader.

Centerparcs

Als er iets is dat zeer geschikt is voor baby’s, peuters, kinderen én tieners, is het wel Centerparcs. Bovendien hoef je niet in eigen land te blijven als je wil verblijven in Centerparcs, want er zijn ook in België, Duitsland en Frankrijk vestigingen. Daarbij komt dat Centerparcs ook nog eens ontzettend leuk kan zijn als stel maar dus ook zeker geschikt is voor gezinnen. Je hoeft je er bovendien nooit te vervelen. Zo kun je echt van alles doen aan activiteiten. Voor volwassenen is er de mogelijkheid om te gaan boogschieten, en voor tieners is er een kabelbaan of kun je gaan survivallen. Voor de sportieveling kan er worden gekozen voor tennissen of mountainbiken maar ook gewoon fietsen is natuurlijk mogelijk. Kinderen kunnen gaan zeilen of kunnen heerlijk over het strand rennen. Ook kunnen zij op een pony rijden: een ervaring om nooit te vergeten! Uiteraard is er voor de kinderen ook een animatieteam waarmee zij heerlijk kunnen dansen en zingen en ook omgetoverd kunnen worden met schmink tot een stoere tijger of iets anders.
De accommodaties zijn luxe en hebben een rustige inrichting. Er zijn kleine maar ook grote huisjes te huren zodat echt het hele gezin mee kan. Sommige accommodaties hebben zelfs een eigen sauna!
Wat zeker niet vergeten mag worden, is het luxe zwembad die tevens overdekt is waardoor het altijd mogelijk is om een duik te nemen. Er zijn geweldige glijbanen en dat maakt het perfect voor peuters, kinderen, tieners maar ook ouderen. Ook voor baby’s is er een speciaal bad zodat het echt voor iedereen mogelijk is om te genieten. Het zwembad is waarschijnlijk zoals je nooit eerder hebt gezien en je kunt je er een lange tijd in vermaken.
Ten slotte kun je nog kiezen voor een avondje bowlen nadat je uit eten bent geweest bij een restaurant. Ook lekker shoppen is mogelijk in Centerparcs. Al met al hoef je je hier zeker niet te vervelen en is er voor jong en oud genoeg te doen.

Vroegboekkorting
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart